Le Mazel - Raoul 2023
Le Mazel - Raoul 2023
Het Domein : Le Mazl
Jocelyne en Gérald Oustric namen het wijndomein van hun ouders (en initieel grootouders) over in 1983. Het conventioneel wijndomein werd al snel, na een ontmoeting met Marcel Lapierre (Beaujolais), getransformeerd naar een biologisch domein en een volledig natuurlijke vinificatie van de wijnen. Dit duurde een 10 tal jaar. Sinds meer dan 20 jaar is het domein bio gecertifieerd. De meeste wijnstokken zijn tussen 35 en 65 jaar oud en de bodems zijn rijk aan kalksteen.
Le mazel zweert bij maceration carbonique voor haar rode wijnen. Er worden geen pompen gebruikt bij het vinificatieproces.
Cuvee Raoul Jaargang : 2023
Kleur : Rood
Druiven : Carignan
Land: Frankrijk Regio: Zuid-Ardèche
Bio/Biodynamisch/Natuurlijk: Biologisch en natuurlijk
Smaakimpressies en andere informatie
Donkerrood fruit en licht wilde kruiden
Maceration carbonique gedurende 10 dagen en opvoeding op inoxvaten gedurende 7 a 9 maand.
Foodpairing suggesties :
Rood vlees, gegrilde vlees (alle types), stoofpotjes, wild, hamburgers
Andere cuvees van dit domein bij Purovino : Charbonnières (wit), Raoul, Briand, Larmande (rood)
