Clos du Tue Boeuf - Pineau d'Aunis 2023
Clos du Tue Boeuf - Pineau d'Aunis 2023
Het Domein: Clos du Tue-Boeuf
Thierry en Jean-Marie Puzelat, broers die stammen uit een wijnmakersfamilie in de Loire, runnen sinds 1994 hun domein ‘Clos du Tue-Boeuf’, genaamd naar de locatie in Les Montils, Cheverny. Het domein is sinds 1996 biologisch en de wijnen worden volledig natuurlijk gevinifieerd. Sulfitage gebeurt heel omzichtig.
Cuvee : Pineau d’Aunis Jaargang : 2023
Kleur : Rood
Druiven : Pineau d’Aunis
Land: Frankrijk Regio: Loire Appellatie/plaats : Cheverny
Bio/Biodynamisch/Natuurlijk? Biologisch en natuurlijk
Smaakimpressies en andere informatie
Opvoeding gedurende ongeveer 1 jaar op inoxvaten na 15 tal dagen maceratie. Geen toevoeging van additieven, noch sulfieten.
Lichtrode wijn met heel expressief aroma van rood fruit. We proeven veel rood fruit met toetsen van witte peper en kreupelhout (aardse toetsen).
Foodpairing suggesties : Charcuteries, vleesgerechten, vegetarische gerechten, vergeten groenten, lichtpikante oosterse gerechten, kazen, gegrilde vis
