Matassa Romanissa 2023
Matassa Romanissa 2023
Tom Lubbe, een Nieuwzeelander die opgroeide in Zuid-Afrika startte samen met zijn echtgenote en een derde partner met wijn maken in Roussillon. Domaine Matassa was geboren. Tom, die allergisch is aan sulfieten werkt volledig biodynamisch in het veld en vinifiëert zijn wijnen zonder enige toevoeging van een additief.
Deze Romanissa is een blend van 90% LLedoner Pelut (Grenache Catalan) en Grenache Noir. Sommige wijngaarden zijn 130 jaar oud, geplant op rode shiste bodems. 4 tal dagen schilmaceratie van de volle trossen en 8 maand opvoeding op oude ‘demi-muid’ eiken vaten. Geen toevoeging van additieven, noch sulfieten.
Mooi warm fruit van de Lledoner Pelut, met een kruidentheeachtige aardse kern. Een wijn uit de Roussillon met het karakter van een poulsard uit de Jura.
Foorpairingsuggesties: vlees, gegrilde groenten, vegetarische gerechten, gerookt vlees, wild vlees
Jaargang 2023
